WhatsApp: 0086 18874822688

E-mail: [email zaštićen]

Sve kategorije
sidebanner

Kompanija News

Početna> Vijesti > Kompanija News

Na more je isplovilo 216 polovnih građevinskih strojeva. Područje Changsha nastoji izgraditi industriju od 100 milijardi izvoza polovnih građevinskih mašina i opreme

Vrijeme: 2023-03-10 Hits: 86

Čangša je korišćena građevinska mašinerija "isplovila" ponovo napravila novi iskorak. Iz Sunward Industry Cityja 10. marta je krenulo 216 polovnih građevinskih mašina koje će biti izvezene u desetine zemalja i regiona. Guanghui Liao, zamjenik direktora Ureda za slobodnu trgovinu Hunan s punim radnim vremenom, Jixing Qiu, član Stalnog komiteta Općinskog komiteta i sekretar Partijskog radnog odbora Slobodne trgovinske zone Changsha prisustvovali su svečanosti.

1


Kreni

Prodan je u desetine zemalja i regiona u ukupnoj vrijednosti od 317 miliona juana

Kina (Hunan) Pilot zona slobodne trgovine Područje slobodne trgovine Čangša Građevinske mašine korišćene opreme za izvoz centralizovane ceremonije jedrenja organizuje Upravni odbor zone slobodne trgovine u oblasti Čangša.

2

Ovaj put rabljene građevinske mašine dolaze iz Sany Group, Zoomlion, Sunward, CRCC i drugih preduzeća, pokrivajući 12 kategorija kao što su rotacione bušilice, bageri, kamioni sa pumpom, ukupne vrijednosti 317 miliona RMB. Oprema će biti isporučena iz Šangaja, Taicanga, Tianjina, Qinzhoua, Nansha i drugih luka u jugoistočnu Aziju, Afriku, Centralnu Aziju, Bliski istok, Latinsku Ameriku, Evropu, Sjedinjene Države i druge desetine zemalja i regiona. Ova aktivnost je privukla više od 20 preduzeća kao što su preduzeća domaćini i trgovci da učestvuju u aktivnosti, što će doprineti "Hunan Brand" i "Hunan force" procvatu razvoja globalnog tržišta polovnih građevinskih mašina i ekonomskoj izgradnji srodnim zemljama.

„Ovog puta 8 renoviranih i ponovo proizvedenih polovnih opreme naše kompanije, u vrednosti od 6 miliona RMB, biće izvezeno u Egipat, Senegal u Africi i Peru u Južnoj Americi i druge zemlje.“ Po mišljenju Dicolna Tana, osobe zadužene za Hunan Wisasta Import and Export Co., LTD., izvoz rabljene opreme za domaće tržište, dobra je mjera da se staro pretvori u blago, izvoz radi zarade u stranoj valuti. također biti dobra promocija izvoza brenda domaćina.

3

Ovoga puta korišteni su rotacioni kopači i bageri Sunwarda, u vrijednosti od oko 15 miliona RMB, koji se uglavnom izvoze u Afriku i jugoistočnu Aziju. Peng Ying, direktor upravljanja brendovima kompanije Sunward, predstavio je da je preduzeće uspostavilo specijalnu fabriku za ponovnu proizvodnju polovnih opreme, renovirala i popravila opremu i dala je zemljama "Pojasa i puta" sa boljim troškovima.

Izvještava se da performanse obnovljenih polovnih građevinskih mašina dostižu 70% ~ 90% nove mašine, a cena je samo 30% ~ 40% nove mašine, što čini opremu polovnih građevinskih mašina u Područje Changsha je vrlo konkurentno na međunarodnom tržištu.

Efekat

Skoro 20 novih preduzeća napravilo je probne narudžbe za izvoz

Trenutno, izvoz polovnih građevinskih mašina generalno karakteriše nedostatak standarda evaluacije, nejasna poreska pravila i teškoće u finansiranju industrije. Blokiran je način domaćeg drugog mobilnog telefona koji vodi na prekookeansko tržište. Promoviranje izvoza opreme polovnih građevinskih mašina od velikog je značaja za promicanje transformacije i unapređenja prerađivačke industrije, podsticanje kineskih brendova da „iđu na globalnu“ i otvaraju novi kolosek ekonomskog razvoja.

4

Područje Changsha zone slobodne trgovine jedina je regija na svijetu sa 4 preduzeća za proizvodnju inženjerske opreme koja su navedena na listi 50 najboljih na svijetu, a njena ukupna ljestvica zauzima prvo mjesto u Kini 11 uzastopnih godina. U 2022. obim prodaje 50 najvećih preduzeća iznosi 14.35%, što je više od ostalih 7 domaćih preduzeća zajedno. Reforma izvoza rabljene opreme građevinskih mašina postala je ključni predmet institucionalne inovacije u području zone slobodne trgovine Changsha.

5

U ranoj fazi, područje Changsha zone slobodne trgovine poduzelo je niz mjera, kao što je pokretanje probnih naloga, uspostavljanje industrijskih saveza i formulisanje standardnog sistema, kako bi se istražili i riješili teški i blokirajući problemi, kao što su standardi evaluacije i cijena , poresku administraciju, pogodnost carinjenja itd., te postignuti početni rezultati.

„Područje Čangša uvodi treću agenciju za procenu koja sprovodi objektivno i fer cene rabljene opreme, što daje garanciju za izdavanje računa i potvrda o poreklu u kasnijem periodu. Uz potvrdu o poreklu koju izdaje carina, uvozne carine mogu biti smanjene za 8 do 20 posto za uvoznike, što povećava konkurentnost izvoza polovnih opreme. Dicoln Tan, osoba zadužena za Hunan Wisasta Import and Export Co., Ltd., to je uvela od probnog naloga u oktobru prošle godine , kompanija je izvezla skoro 30 kompleta polovnih građevinskih mašina u vrednosti više od 24 miliona juana.

Od oktobra do decembra prošle godine, oblast Changsha izvezla je 178 miliona juana rabljene opreme za građevinske mašine u 15 zemalja, uključujući Indiju, Vijetnam i Uzbekistan. Ove godine, u skladu sa stvarnim zahtjevima preduzeća, skoro 20 novih preduzeća okupilo se u oblasti Changsha kako bi izvršili posao probnih naloga za izvoz rabljene opreme.

meta

Za izgradnju industrije od 100 milijardi

„Područje Changsha zone slobodne trgovine će se fokusirati na potrebe razvoja industrije, zahtjeve tržišnih subjekata, pridržavati se radne ideje 'izgraditi platformu, optimizirati proces, izgraditi sistem, van standarda', i pokušati otvoriti porez na izvoz rabljene opreme građevinskih mašina, nedostatak standarda, daljinska prodaja računa i druge ključne bolne tačke Haoran Tan, zamjenik sekretara Partijskog radnog odbora i direktor Upravnog odbora Changsha Sekcije slobodne trgovinske zone , rekao je.

6

U sljedećem koraku, Changsha dio Zone slobodne trgovine nastojat će izgraditi Hunan u svjetski poznati i nacionalni vodeći industrijski distributivni centar za naknadno tržište građevinskih mašina izgradnjom platforme javnih usluga orijentirane na procese, koncentrisanog centra za trgovinu polovnom opremom i veliku izvoznu bazu za preradu i postupno ostvariti strateški cilj izgradnje izvoza polovnih građevinskih mašina u industriju od 100 milijardi. Za nacionalnu građevinsku mehanizaciju koristi se oprema izvozni doprinos "Changsha iskustvo".

Vruće kategorije