WhatsApp: 0086 18874822688

E-mail: [email zaštićen]

Sve kategorije
sidebanner

Kompanija News

Početna> Vijesti > Kompanija News

Probajte prvo singl! Slobodna trgovina Changsha područje građevinskih strojeva korištene opreme izvoz proces probno jedno slijetanje

Vrijeme: 2022-10-14 Hits: 72

Changsha građevinski strojevi korištena oprema "more" napravio je novi iskorak. Danas 16 kompleta polovnih građevinskih mašina i opreme polazi iz Čangše i izvozi se u 11 zemalja kao što su Uzbekistan, Vijetnam i Egipat. Ovo označava službeno iskrcavanje "probne narudžbe cijelog procesa izvoza opreme polovnih građevinskih mašina" u području Changsha u zoni slobodne trgovine Hunan. Očekuje se da će do kraja ove godine skala probnih naloga dostići oko 500 miliona juana.

1

2

Probna narudžba za izvoz prvih 16 polovnih građevinskih mašina

U 10 sati ujutro, 16 polovnih građevinskih mašina i opreme bilo je postrojeno i spremno za rad u bazi opreme Wisasta import and export Co., LTD.

Wisasta je spoljnotrgovinsko preduzeće specijalizovano za izvoz korišćene opreme građevinskih mašina, sa bogatim iskustvom i kupcem i tehničkom akumulacijom. Prva serija od 16 polovnih građevinskih mašina i opreme, izvozne vrednosti od 8 miliona juana, uključujući Sany Heavy Industry, Zoomlion kamione pumpe za beton, kamione za mešanje, kao i Sunward inteligentne bagere i druge vrste opreme. Standardi isporuke zadovoljavaju personalizirane potrebe inozemnih kupaca u različitim regijama, uključujući ponovnu proizvodnju i direktnu isporuku na licu mjesta. U cijelom procesu transakcije, kroz profesionalnu inspekciju opreme i prikaz procesa održavanja putem interneta, efikasno rješava zabrinutost kupaca u inostranstvu o autentičnosti kvaliteta opreme i povjerenju u transakciju.

U cilju promocije čitavog procesa sletanja probnih naloga za izvoz polovne opreme, aerodromski blok slobodne trgovine daje punu ulogu prednostima lučke platforme i aktivno pruža preduzećima carinjenje, finansiranje i druge usluge. Jian Wei, sekretar Komisije za disciplinu i rad u Aerodromskoj zoni slobodne trgovine, fokusirat će se na ključne zemlje u izgradnji predskladišta, međusobnom priznavanju standarda za polovnu opremu i drugim teškim pitanjima u prvom suđenju, kako bi pomogao Changsha proglasiti nacionalnim građevinskim strojevima polovnu opremu za izvoz pilot grad.

Globalna vrijednost Plavog okeana je 400 milijardi američkih dolara

Trenutno su proizvodi građevinskih mašina ušli u „eru zaliha“. Očekuje se da će do 2025. godine godišnji obim transakcija rabljenih građevinskih mašina u svijetu premašiti 400 milijardi američkih dolara, a obim transakcija rabljenih građevinskih mašina u Kini premašiti 500 milijardi juana. Trenutno, obim izvoza novih građevinskih mašina u Hunan čini oko 25% nacionalnog obima izvoza, ali obujam izvoza polovnih građevinskih mašina i opreme čini manje od 1% obima izvoza novih mašina u Hunan Pokrajina, a godišnji izvoz je manji od 500 kompleta.

Izvozna cijena dva mobilna telefona je najveća, a to je kamion s pumpom za beton Zoomlion od 52 metra. “Nov je 80 posto nakon prerade i renoviranja, a izvozna cijena je 700,000 juana, dok je cijena istog modela oko 2 miliona juana”. Dicoln Tan zadužen za osoblje Wisasta predstavio, jaz od 1.3 miliona juana za međunarodno tržište je vrlo atraktivan. Zemlje "pojasa i puta" trenutno imaju jaku tržišnu potražnju, a rabljena građevinska mehanizacija ima široku perspektivu u moru.

Teško je proći kroz tačku blokade izlaza polovne opreme građevinskih mašina

Iako je tržište veliko, izvoz polovnih građevinskih mašina suočava se sa mnogim poteškoćama, bolnim tačkama i preprekama. Srž su tri glavna problema evaluacije i određivanja cijena, testiranja i sertifikacije, upravljanja porezima, kao i asimetrija informacija o transakcijama između kupaca i prodavaca, te nedostatak standarda, pratećih objekata i kanala.

„Od velikog je značaja otvoriti novi put za razvoj, osvojiti komandne visine industrije i savladati vodeću moć da se otvore tačke blokiranja i poteškoće u izvoznoj industriji polovnih građevinskih mašina.“ Hao Wang, član Partijskog radnog komiteta zone slobodne trgovine Čangša i zamenik direktora Upravnog odbora, predstavio je da je 30. septembra pokrenut pilot program celog procesa izvoza korišćene opreme građevinskih mašina u oblasti Čangša. Puštena je pilot zona slobodne trgovine u Kini (Hunan). Kroz određenu skalu pilot naloga, jedno po jedno rješenje će se proučavati kako bi se istražilo formiranje sistema politike izvoza rabljene opreme građevinskih mašina i formirala institucionalna prednost u oblasti Changsha. Realizovati industrijsku aglomeraciju.

"Ovaj probni nalog se fokusira na procjenu cijena, opreme lokalnih puteva i drugih pitanja." Hao Wang je predstavio, sljedeći korak će biti u "platformi, izgraditi bazu, izgraditi sistem". Changsha Area će planirati izgradnju sveobuhvatne platforme za usluge sa funkcijama kao što su inspekcija, testiranje, evaluacija i cijene. Promovirati izgradnju baze za preradu rabljenih građevinskih strojeva; Težite za podršku nacionalne institucionalne politike, postupno realizirajte izvoz građevinske mašinerije koja se koristi za izgradnju stope milijardi nivoa industrijskog strateškog cilja.


Vruće kategorije